HELAL BELGELENDİRMENİN GEREKLİLİĞİ

Güvenilir Olmayan gıdalar’’ Helal’’ olarak kabul edilemeyeceğinden, gıdanın güvenirliliğini sağlamak ve iddiaların kanıtlanabilmesi için üretim süreçlerinin geriye doğru izlenebildiği ‘’Helal Üretim-Hizmet Yönetim Sisteminin ‘’ kurulmuş ve işletilmiş olması gerekmektedir.

Pek çok ürünün üretiliş şekli, yöntemi, muhafazası, İnsan sağlığına etkisi vs. pek çok hususlar açıkça bilinmediğinden HELAL ve HARAM olması ancak bilimsel olarak inceleme, test, analiz yapılması sonucunda belirlenebilir.

Ürün-Hizmet veya Yönetim sistemlerinin  HAN VAKFI’’Helal/Haram Rehberi’’ve ‘’Denetim ve Belgelendirme Prosedürüne”  göre denetlenmesi sonrasında ‘’ Helal Belgesi ‘’verilmesi ile, Müslüman Tüketicilerin gönül rahatlığı ile belge kapsamındaki ürünleri gönül rahatlığı ile tüketebilmesi amaçlanmaktadır.

HAN VAKFI ‘’Helal Belgelendirme Sistemi’’ sayesinde üreticiler ürettikleri ürünün, Hizmet sunanlar sundukları hizmetin ‘’HELAL’’ olup olmadığına dair her türlü karışıklık ve anlaşmazlığı önleyebilmektedirler.